
Po dwóch dniach niezapomnianych wrażeń czas na powrót do naszych głównych zadań: praktyk zawodowych. Odbywaliśmy je zgodnie z harmonogramem. I tak: analitycy zdobywają swoje doświadczenia w laboratorium mleczarni Farma Pieria. Podczas pracy pomagają przy przygotowaniu próbek do analiz i uczą się technik pracy laboratoryjnej, stosowanych podczas ich wykonywania.
Przyszli adepci hotelarstwa pracują w hotelu „Honorata”.Uczniowie pomagają w utrzymaniu czystości jednostek mieszkalnych, obsługują gości podczas wydawania śniadań i obiadów, a także przygotowują potrawy i napoje śniadaniowe. Mają również okazję, aby obserwować pracę recepcji hotelowej, nauczyć się stosowanych w niej procedur i zapoznać z dokumentacją.
Uczniowie z zawodu technik eksploatacji portów i terminali szkolą się w firmie logistycznej Trofo Express. Jest to firma zaopatrująca okoliczne hotele i restauracje w produkty spożywcze i chemię gospodarczą. Uczniowie poznali już sprzęt, wyposażenie i dokumenty magazynowe. W czasie pracy pomagają przy kompletowaniu zamówień dla poszczególnych klientów oraz przyjęciu i wydawaniu towarów z magazynu.
Po praktykach czas na chwilę relaksu na pobliskiej plaży.