
LA TAVERNA DEGLI ARTISTI – uczniowie kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych pomagają w przygotowywaniu tradycyjnych potraw kuchni włoskiej i potraw charakterystycznych dla regionu Emiglia Romania. Poznali główne składniki potraw kuchni włoskiej, najpopularniejsze potrawy włoskie i przyprawy wykorzystywane do ich sporządzania. czy receptury najbardziej popularnych dań kuchni włoskiej. Kucharze zajmują się przede wszystkim przygotowaniem dań z owocami morza i rybami. Restauracja, w której pracują oferuje swoim klientom szeroki wybór typowych dań z tradycji kulinarnej Romagna i nie tylko. Restauracja oferuje doskonałe risotto, zupy, dania oparte na świeżych rybach i owocach morza. Uczniowie zgodnie z kierunkiem kształcenia uczestniczą w przygotowaniu surowców, procesie technologicznym i serwowaniu przygotowanej potrawy, obsłudze gości w sali restauracyjnej oraz w barze. Zajmują się także przygotowaniem ciast i deserów pod okiem Antonelli.